...
Skip to content Skip to footer

Нашата мисия

Създадохме „Таралеж“ през 2018 година, защото искахме да говорим на малчуганите на език разбираем за тях и да помогнем на родителите да покажат на децата си красотата на щастливото детство.

Първите си стъпки направихме с книги за деца на възраст от 3 до 6 години, от световно признати автори и илюстратори. Проходихме с историите на „Лошата семка“, „Доброто яйце“, „Якото бобче“, „Мързеливият картоф“ и „Умната бисквитка“. Заспивахме с любимите герои и техните уроци за добро, лошо, смелост, приятелство, обич… Освен с красиви илюстрации книгите от поредицата на Джори Джон и Пийт Осуалд се отличават с иновативен подход към четенето, следвайки всички важни етапи от развитието на детето във възрастта 3-6 години.
Пристъпихме в света на четящите мечтатели и откриватели с книгите „Изследователят“, „Добрите крадци“ и „По покривите“, както и с любимите истории на „Малки легенди“ в Приказния град.
Продължихме да говорим за важните неща и на децата над 10 години с поредицата „Царството на драконите“ и вълнуващата история на „Последната мечка“. 
Вървим уверено и растем, заедно с всички наши читатели и смели мечтатели. За вас са нашите книги, усмивки и благодарности!

Пускане на видеото

Направете най-добрия подарък

Книгата все още е един от най-добрите подаръци за всеки по всякакъв повод.
Научете повече

Намерете любимите си автори

Страхотните писатели са много вдъхновяващи, затова се запознайте с нашите.
Научете повече

Създайте отношение към четенето

В нашия блог ще намерите различни практически съвети за подходите към децата.
Научете повече

Гардиън

„Еверест”

Това e книга, която да споделите както с не особено запалени читатели, така и с такива, който обожават четенето. Книга за млади и стари,за търсещите приключение и за онези, които обичат да четат вкъщи. Горещо препоръчваме.

Daily Mail

“Добрите крадци“

Какъв писател е Ръндъл. Тя създава опияняващата атмосфера по времето на Сухия режим в Ню Йорк, чудесно създадени герои и забързано мистериозно приключение изтъкани с най-красивия стил на писане... Вълнуващо четиво за всички възрасти.

Съндей Таймс

„По покривите”

Забележителна книга, истинска наслада за читателя.

Майкъл Морпурго, писател

„Последната мечка“

Тази книга е важен литературен дебют. Важен е за нас, за белите мечки, за планетата.

Филип Пулман

“Изследователят”

Авторката комбинира смела достоверност към опасностите и красотите с убедителна дълбочина в изграждането на персонажите, които до един заобичах. Катрин Ръндъл безспорно се нареди сред писателите от най-висок ранг.
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.